Scandic Scandal's on dobermannien pienimuotoista kotikasvatusta
Olen suorittanut Kennelliiton kasvattajakurssin 2005. Kennelnimen Scandic Scandal's olen saanut samana vuonna. Kasvattajan jatkokurssin olen suorittanut 2009. Olen Suomen Kennelliiton sopimuskasvattaja. Pentueeni täyttävät SKL:n ja SDY:n pentuvälitysvaatimukset. Olen toiminut usean vuoden ajan aktiivisesti SDY:ssä. Minut on palkittu SDY:n pronssisella ansiomerkillä 2003 sekä hopeisella ansiomerkillä 2010 ja Suomen Palveluskoiraliiton hopeisella ansiomerkillä 2007, jonka minulle on anonut Helsingin Vetokoirakerho ry.

Pennut luovutetaan rekisteröitynä, eläinlääkärin tarkastamina, mikrosirutettuina ja madotettuina. Pennun mukaan saa pentupakkauksen, joka sisältää ruokaa sekä kansion, johon on kerätty rotukohtaista tietoa.

Pidän aktiivisesti yhteyttä kasvatteihini. Järjestän pääkaupunkiseudulla koulutusta aiheina tottelevaisuus, näyttely, jäljestäminen ja haku. Kauempana asuville kasvatinomistajille tarjoan puhelinneuvontaa sekä yhteyksiä ongelmatilanteissa. Järjestän myös viikonloppuleirejä kouluttajineen sekä pentutreffejä.

Jokainen joka saa Scandic Scandal's -kasvatista käyttö- tai muotovalion saa halutessaan maksutta pennun tulevasta pentueestani.

Käytän jalostukseen ainoastaan luonnetestattuja, terveystutkittuja ja näyttelyissä palkittuja koiria.

Minuun, koiriini ja kotioloihimme voi tulla tutustumaan milloin vain. Kasvattieni tietoihin voit tutustua Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmässä.

Tervetuloa joukkomme!
Historiaa

Dobermannit ovat kuuluneet elämääni jo lapsuudesta asti. Ensimmäinen dobberimme oli Beasthof's Akilles v. 1987, joka tuli meille 8 kk iässä. "Akilla" oli todella paha furunkuloosi ja sydänvika, johon se sitten aikanaan kuolikin 1994.

Ensimmäisen oman dobermannini sain samana vuonna 1994, Smaughterer's Flame. "Donnan" kanssa kävimme muutamassa näyttelyssäkin, jossa todettiin myös hammaspuutos. Donna jäi sohvachampiooniksi. Kaksivuotiaana Donnalla todettiin myös sydänvika ja furunkuloosi. Donna jouduttiin lopettamaan vuonna 2001 märkäkohdun vuoksi. Sydän ei olisi kestänyt leikkausta.

Vuonna 2001 aloin miettimään uutta koiraa, joka löytyikin läheltä. Siskoni koira, Marland Cen Baron, oli suunniteltu astumaan Kriegerhof Ebene Esprit. Ehdotus lähtikin siskoltani, että ottaisin "Ricon" pennun. Sitten alkoikin tuskainen odotus. Griffin Garden's Aude-Emilie syntyi 3.5.2001. Lisää Olgasta.

Ensimmäinen Scandic Scandal's -pentue syntyi 2006. Jätin pentueesta itselleni kaksi koiraa, Leevin (Shamal) ja Lillin (Sagira). Leevin tarinaa voit lukea täältä.

En ollut ajatellut ottaa toista koiraa Lillille kaveriksi Leevin lähdettyä vaan pitää hiukan taukoa koiratouhuista. Toisin kävi...

Siskollani oli taas kerran näppinsä pelissä. Nyt minulla on Martin (Evinetin Escobar) poika Romi (Marvinette's Jaromir Jaguar) kotona Lillin seurana. Liilin tarinaa voit lukea täältä.

Tällä hetkellä kotonani siis asustavat oma kasvatti Lilli ja Romi.


Merita

© Scandic Scandal's Dobermanns
Kopiointi kielletty!